Aktiviti Kami di Widad

Mengapa Widad Pilihan Anda

Tertakluk pada terma dan syarat

0

Yuran Pendaftaran Percuma

Yuran Pendaftaran percuma untuk kemasukan

0

Yuran Pengajian Percuma

Yuran Pendaftaran percuma bagi program Asasi Sains dan Asasi Perniagaan untuk kemasukan

Yuran Pengajian 50%

Pengurangan yuran pengajian sebanyak 50% bagi yang layak bagi keluarga yang menerima BRIM (program UiTM sahaja)

Bantuan FELDA

Bantuan pembiayaan dari FELDA selepas tamat pengajian sebanyak 30% diskaun pinjaman PTPTN khas untuk ahli keluarga FELDA

Biasiswa

Peluang mendapat biasiswa penuh & pembiayaan pengajian

Peluang Pekerjaan

Peluang Pekerjaan dengan Widad Business Group

Kemudahan

Penginapan & pengangkutan disediakan

Akreditasi

Mendapat akreditasi penuh dari MQA

Tenaga Pengajar

Tenaga pengajar yang dedikasi

Kondusif & Strategik

Pusat pengajian yang kondusif & strategik

Kolej Widad - Kolej ternama di Malaysia

Kolej Widad adalah sebuah kolej yang berprestij di Malaysia, berupaya untuk menghasilkan graduan yang terbaik dan cemerlang daripada pelbagai kursus yang disediakan bagi pelajar yang ingin sambung belajar selepas SPM. Kolej Widad menawarkan pelbagai kursus yang meliputi pelbagai bidang. Sebagai contohnya, bagi industri IT, pelajar boleh menamatkan pengajian selepas SPM dengan Diploma Teknologi Maklumat dan Pengurusan Teknologi. Pelbagai lagi kursus bagi pengajian diploma turut disediakan, termasuklah Diploma Perakaunan, Komunikasi Massa, Pelancongan, Bahasa Inggeris, Pra Diploma Perdagangan, dan banyak lagi.

Sejak penubuhannya, Kolej Widad telah membentuk beberapa kerjasama antara IPTA seperti UITM, UTM dan UPM, bersama-sama menubuhkan beberapa kursus tempatan yang disahkan dan diiktiraf oleh organisasi profesional. Peluang pekerjaan selepas tamat pengajian adalah terjamin oleh kerana majikan memperakui kebolehan Kolej Widad di dalam melahirkan pekerja profesional. Selepas menamatkan pengajian, graduan boleh mengejar cita-cita mereka sama ada dengan melangkah ke alam pekerjaan atau memilih untuk menyambung lagi pelajaran di universiti berprestij, termasuklah juga peluang pekerjaan bersama dengan Widad Business Group.

Warga Kolej Widad terdiri daripada para pensyarah dan staf yang berdedikasi dan berpengalaman, yang bersama-sama berusaha ke arah kecemerlangan dan kualiti melalui pembelajaran, pengajaran dan kajian. Bagi meningkatkan tahap keupayaan pelajar dalam aspek kurikulum formal dan tidak formal, bahan pengajaran yang berkualiti dan fasiliti yang lengkap turut disediakan bagi memudahkan sesi pembelajaran para pelajar.

Di Kolej Widad, para pelajar diajar dan dilatih dengan kemahiran insaniah (soft skills) dan kemahiran teknikal (hard skills) yang relevan bagi melahirkan graduan yang seimbang. Kolej Widad memperakui kepentingan menggalakkan para pelajar untuk cemerlang di dalam akademik dan sahsiah sebagai persediaan ke alam pekerjaan dan manfaat bagi masa depan para pelajar. Walaupun ilmu pengetahuan adalah kuasa, pembentukan peribadi individu juga sangat penting untuk masa depan pelajar. Oleh itu, Kolej Widad menawarkan persekitaran pembelajaran yang memotivasikan para pelajar untuk menjadi pemimpin yang berpengetahuan dan kompeten bagi mengisi jurang pasaran dan industri di negara ini.

Kolej Widad bertujuan bukan sahaja untuk mengubah kehidupan para pelajar tetapi juga bagi mewujudkan impak yang berkekalan dalam industri pendidikan melalui proses pembelajaran yang ditawarkan. Membawa pembaharuan di dalam kehidupan masyarakat melalui pendidikan akan menjadi hasil yang sangat bermakna kepada kami sebagai penaraju perintis di dalam industri ini. Bagi membantu para pelajar daripada pelbagai latar belakang pendapatan, biasiswa dan pinjaman turut disediakan bagi mereka yang layak, termasuklah pinjaman PTPTN bagi semua kursus diploma. Program diploma kami telah mendapat pengiktirafan penuh dari MQA, memastikan hanya pendidikan terbaik yang ditawarkan kepada pelajar.

Kolej Widad percaya bahawa pendidikan adalah penting untuk pembangunan peribadi, sosial dan ekonomi negara. Oleh itu, melalui senarai kursus selepas SPM - diploma komprehensif yang kami tawarkan, pelajar akan dapat berkembang sebagai individu cemerlang yang akan membawa nilai kepada ekonomi dan negara. Untuk anda melihat satu persatu kursus yang ditawarkan di seluruh negara mungkin adalah sangat susah dan mengelirukan.

Maka, Kolej Widad menawarkan kaunseling bagi membantu para pelajar untuk memilih jalan yang tepat bagi masa depan mereka. Kaunselor pendidikan profesional kami mempunyai pengalaman bertahun-tahun, membolehkan mereka membimbing pelajar ke landasan yang tepat. Dengan semua yang telah diperkatakan, Kolej Widad sewajarnya menjadi pilihan terbaik di Malaysia untuk anda melanjutkan pelajaran.