Kemudahan Pelajar

Opss.. Javascript tidak aktif di pelayar web anda

Untuk menggunakan sepenuhnya fungsi yang terdapat dalam laman sesawang ini, anda dikehendaki mengaktifkan opsyen JavaScript terlebih dahulu. Disini adalah langkah-langkah untuk mengaktifkan opsyen JavaScript tersebut.


Pertanyaan

Sekiranya terdapat soalan berkenaan amalan privasi kami, sila hubungi webmaster kami.

Makmal Komputer


Perpustakaan

Perpustakaan Widad memainkan peranan yang penting dalam mempromosikan pembangunan ilmu pengetahuan terutamanya kepada pelajar dan pensyarah di institusi Widad. Terdapat pelbagai buku membicarakan pelbagai topik, yang ditulis dalam pelbagai bahasa oleh pengarang yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur.

Buku, suratkhabar dan bahan bersiri adalah ciri utama dan keutamaan perpustakaan Widad, dan ia adalah hasil usaha pencapaian dan kejayaan pengarang, saintis dan ahli falsafah. Perpustakaan Widad merupakan satu kepentingan dalam kehidupan sebagai seorang pelajar maka ia seharusnya digunakan sepenuhnya.

Komputer dengan Kemudahan Internet

Ruang Belajar

Bilik Karel


Auditorium


Kafeteria & Courtyard

Kafeteria Widad University College menyediakan pilihan makanan yang lazat dan berkhasiat untuk pelajar.

Kafeteria

Kafeteria

Kafeteria

Courtyard (Pemandangan Udara)

Courtyard

Courtyard (Aktiviti Pelajar)


Penginapan Pelajar

Widad University College menyediakan penginapan yang luas dan kondusif untuk pelajar. Terdapat beberapa jenis penginapan termasuk apartment, rumah teres dan juga hotel bertaraf 3 bintang.

Widad Riverview Apartment

Widad Riverview Apartment

Hotel

Hotel

Hotel


Pengangkutan Pelajar

Widad University College menyediakan beberapa buah kenderaan untuk kegunaan pelajar berulang alik dari penginapan ke kampus utama.

Selain itu, pengangkutan juga disediakan untuk menghantar pelajar ke lokasi aktiviti-aktiviti yang melibatkan pelajar dan kakitangan Widad University College.

HANTAR KAMI SOALAN ANDA